Den sociala medie-plattformen Snapchat slutar att visa upp inlägg från USA:s president i sin Discover-funktion. Foto: Richard Drew/Shawn Thew/TT

Snapchat slutar marknadsföra Donald Trumps konto

Uppdaterad
Publicerad

Den sociala medie-plattformen Snapchat slutar att visa upp inlägg från USA:s president i sin Discover-funktion då de menar att hans offentliga kommentarer kan uppmuntra till våld, skriver New York Times.

Snapchat följer i Twitters fotspår och tar ställning mot president Donald Trump. Twitter beslutade tidigare att börja faktakolla presidentens tweets och har flaggat flera av hans uppdateringar med att ge felaktig information och för att förhärliga våld.

Snapchat har beslutat att sluta lyfta fram Trumps konto på grund av tweets som publicerades under lördagen, skriver New York Times. I inläggen hotade presidenten att skicka ”onda hundar” och vapen till protesterna mot rasism och polisvåld som har spridits över USA efter att George Floyd, en svart man i Minneapolis, kvävdes ihjäl vid ett polisingripande.

”Snapchat försöker rigga valet”

”Vi kan helt enkelt inte marknadsföra konton i Amerika som är kopplade till människor som hetsar till rasvåld, oavsett om de gör det på eller utanför vår plattform.”, sade Evan Spiegel, vd på Snapchat, i ett memo som publicerades på Snapschats egen blogg under måndagen.

Snapchat kommer inte att ta bort presidentens konto från plattformen, men har beslutat att kontot inte längre ska marknadsföras på sin Discover-sida där inlägg från högprofilerade användare presenteras.

Företrädare för Vita huset har inte svarat på New York Times begäran om en kommentar på beslutet, men Brad Parscale, som är chef för Trumps valkampanj 2020, anklagar Evan Spiegel för ”liberal partiskhet” och säger att ”Snapchat försöker rigga valet 2020.”.

Facebook har valt en annan väg än Snapchat och Twitter och faktagranskar inte politikers annonser på plattformen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer