Sofia Kappel berättar i SVT:s Morgonstudion om hur hon förändrades av att spela porrskådisen Bella Cherry. Foto: SVT

Sofia Kappel om Pleasure: ”Som en liten skådisskola”

Uppdaterad
Publicerad

Debutanten Sofia Kappel kammade hem priset för årets kvinnliga huvudroll på årets Guldbaggegala för sin roll som porrskådespelaren Bella i Pleasure, en film om porrindustrin i Los Angeles.

– Jag levde mig in i en låtsasvärld och den var väldigt på riktigt för mig när jag var där, säger hon.

Det var en tårögd och chockad Sofia Kappel som tog emot utmärkelsen under gårdagens stora filmgala. I SVT:s Morgonstudion berättar debutanten mer om hur rollen som porrskådisen Bella Cherry fick henne att inse att hon var kapabel till mycket mer än hon trodde.

– Jag är inte alls samma person i dag som när jag fick rollen. Jag mådde ganska dåligt i mig själv och var ganska osäker. Jag vågar mycket mer nu än vad jag vågade då.

Älskade att spela servitris

Trots att det här var Sofia Kappels första skådespelarroll är det kanske ingen överraskning att det är just i skådespelarbranschen hon hamnade till slut.

– När jag var liten lekte jag mycket själv och gick in i roller. Framförallt tyckte jag om att leka servitris, och då fick ingen kalla mig nåt annat namn än det jag hade bestämt just den dagen. Så jag tror att jag har lite fallenhet för det – hoppas jag i alla fall, säger hon och skrattar.

I klippet ovan berättar Sofia Kappel mer om hur Pleasure var som ”en liten skådisskola” för henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.