Spela Shoreline-stenen får stå kvar

Uppdaterad
Publicerad

Skulpturen uppfördes vid Slottsskogen i Göteborg i slutet av sommaren av två anonyma konstnärer som en hyllning till indiebandet Broder Daniel. Men eftersom de gjorde det utan tillstånd hotade kommunen att ta bort verket.

Men nu har man ändrat sig och skulpturen får stå kvar. Det löftet kommer park- och naturnämndens ordförande Marina Johansson (S) med och det beror mycket på den protestkampanj som startades förra veckan i sociala medier för att rädda kvar stenen.

– Ja, vi har förstått hur populär den är bland folk, och att det är en kärlekshyllning både till bandet Brodet Daniel och till Göteborg, och då vill vi som stad inte vara så fyrkantiga att vi tar bort den, säger hon till Kulturnyheterna.

”Spela Shoreline” är ett uttryck som anspelar på Broder Daniels största hitlåt och frasen har kommit att bli legendarisk bland bandets fans.

Broder Daniel gjorde sin sista konsert i Slottskogen 2008.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.