Steven Spielberg ryktas göra en ufo-film. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Spielberg regisserar ny film

Uppdaterad
Publicerad

Steven Spielberg har en ny film på gång, skriver branschtidningen Variety. Filmen går upp på bio 15 maj 2026, men det är ännu hemligt vad den ska handla om.

Klart är att manuset bygger på en originalidé av Spielberg och skrivs av David Koepp, som tidigare jobbat med regissören på ”Världarnas krig” och två Jurassic Park-filmer. Enligt tidigare uppgifter till Variety kommer filmen att ha ufo-tema, men det har inte bekräftats.

77-årige Spielberg är en av Hollywoods mest framgångsrika filmskapare med en rad succéer bakom sig, bland dem de tre första Indiana Jones-filmerna, de två första Jurassic Park-filmerna, Hajen, Schindler's list och Ready player one. Utomjordingar har tidigare figurerat i storfilmerna Närkontakt av tredje graden, E.T. och Världarnas krig.

Steven Spielbergs senaste film var ”The Fablemans”, ett drama som bygger på hans egen uppväxt som en filmälskande tonårskille i Arizona. Varken den eller den näst senaste filmen, ”West side story”, blev dock några kassasuccéer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.