Spotifys huvudkontor i Stockholm. Arkivbild. Foto: Henriki Montgomery / TT

Spotify slutar sända politisk reklam

Uppdaterad
Publicerad

Spotify stoppar all reklam med politiskt budskap nästa år. Bakgrunden är att man inte har tillräckliga resurser för att ”validera och granska” den typen av innehåll, det rapporterar Ad Age.

Musikströmningstjänsten Spotify pausar försäljningen av annonser med politiskt innehåll under presidentvalet i USA 2020. Bakgrunden är att strömningsjätten inte har förmåga att ”validera och granska” sådan reklam, säger en företrädare för företaget till Ad Age.

Det amerikanska republikanska partiet och Demokraternas presidentkandidat Bernie Sanders är två av dem som tidigare har annonserat via Spotify och som därmed påverkas av beslutet.

Beslutet gäller bara Spotifys egna annonsförsäljning. Annonser som ligger inbäddade i innehåll som inte ägs av eller sänds specifikt för Spotify, som till exempel podcasts, kommer fortsatt kunna innehålla politiska annonser och omfattas av en bredare innehållspolicy. 

Företaget kan även komma att ompröva förbudet i takt med att kapaciteten förändras, sade företaget till Ad Age.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer