Foto: TT/AP

Spotify tar bort Alex Jones-avsnitt efter kritikstormen

Uppdaterad
Publicerad

Efter hård kritik raderar nu Spotify ett antal avsnitt från den högerextrema konspirationsteoretikern och Infowars-grundaren Alex Jones podcast ”The Alex Jones show”. Det med hänvisning till att materialet strider mot strömingstjänstens policy rörande hatiskt innehåll.

Flertalet mediebolag har under de senaste månaderna varit i centrum för skarp kritik för att de låtit konspirationsteoretikern och Infowars-grundaren Alex Jones sprida sitt budskap på deras plattformar. Bland annat Facebook har tidigare stoppat Alex Jones personliga sida och även Youtube har plockat ned några av hans videos.

Tidigare i veckan riktades kritik även mot att Jones podcast finns tillgänglig hos Spotify. Bland annat har användare har hotat att stänga ned sina konton om inte Spotify agerar och artister bett musiktjänsten att slippa förknippas med honom, skriver Variety.

Efter kritiken har nu Spotify raderat ett antal specifika avsnitt ur podcasten. Det med hänvisning till att materialet strider mot strömingstjänstens riktlinjer mot hatiskt innehåll.

”När våra användare uppmärksammar oss på hatiskt innehåll tar vi det på allvar och går igenom den musik eller de poddar som anmälts”, skriver en talesperson från Spotify till Variety.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.