Stående ovationer för Sean Penn i Cannes

Uppdaterad
Publicerad

Senast Sean Penn tävlade i Cannes blev hans The last face utbuad. I helgen var det premiär för hans nya film Flag day och enligt alla rapporter ska han ha fått stående ovationer i flera minuter.

Mottagandet får ses som lite av en revansch för Penn.

– Man vet ju aldrig hur en film blir mottagen. Dåliga filmer kan bli väl mottagna, bra filmer kan bli utbuade. Men filmfestivalen i Cannes är något så stort, det är världens viktigaste filmfestival, det är en mötesplats för konstnärer från hela världen. Jag har varit med filmer här många gånger och det är alltid en stor upplevelse att bli inbjuden, säger han till TT.

Spelar mot sin dotter

Variety skriver att det är en av Sean Penns bästa filmer och The Guardian ger den en fyra. Filmen är baserad på Jennifer Vogels memoarer ”Flim Flam man” – en berättelse om hur hon upptäckte att hennes pappa var bedragare och hade förfalskat enorma summor pengar.

I Flag day spelar Sean Penn mot sin dotter Dylan Penn.

– Att båda mina föräldrar är skådespelare har inte påverkat mitt yrkesval. Jag är 30 år gammal, jag har börjat med det här sent i livet och jag hoppas få fortsätta, säger Dylan Penn.

Fokus på Bergman

En annan film som lovordats under helgen är Bergman Island, av den franska regissören Mia Hansen Löve. Enligt The Hollywood reporter är det en av hennes bästa.

Filmen handlar om ett filmskapar-par som åker till Fårö och hyr in sig där Bergman spelade in serien Scener ur ett äktenskap, som utlöste en våg av skilsmässor när den kom 1974.

Variety skriver att filmen hittat ”balansen i det svenska temperamentet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.