Stellan Skarsgård gästar ”Simpsons” i avsnittet ”Podcast news”, som strömmas av Disney+ från onsdag. Foto: Claudio Bresciani / TT/Disney+

Stellan Skarsgård gör debut i ”Simpsons”

Uppdaterad
Publicerad

Så här ser Stellan Skarsgård ut som gästskådespelare i tv-serien ”Simpsons”.

– För första gången ser mina barn på mig med något som liknar respekt, säger han till TT med ett skratt.

Den svenske skådespelaren är med i en kort scen i avsnittet ”Podcast news”, som läggs ut på Disney+ på onsdag. Han är road av uppmärksamheten kring den tecknade serien – och kanske en smula smickrad.

– Det är också en enorm ära, säger han.

Under de 32 säsongerna har mängder av kända artister, skådespelare, politiker och allmänna kändisar gästspelat i ”Simpsons”. Skarsgårds scen är mycket kort, han viftar med ett kontrakt som inte är påskrivet, och är sig definitivt inte lik. Men det är hans egen röst som hörs i avsnittet.

Huruvida han är den förste svensk som fått äran att vara med i ”Simpsons” är okänt. Däremot finns det en mängd Sverigereferenser i en rad avsnitt.

Dags för nya inspelningar

Stellan Skarsgård tar det just nu lugnt hemma innan det är dags för nya inspelningar.

– Vi startar med ”Dune 2” i juli. Och sedan framåt hösten är det dags för andra säsongen av Star wars-serien ”Andor”.

Den första säsongen spelades in i England när pandemin rasade som värst och tog därför mycket lång tid.

– Jag vet inte när de börjar sända den. Det dröjer nog, så att det inte tar alltför lång tid mellan säsong ett och säsong två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.