Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Momento groups vd Otto Drakeberg om det allvarliga läget för nöjeskoncernen. Foto: TT

Stor nöjeskoncern hotas av konkurs efter nya restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Nöjeskoncernen Moment Group befinner sig i akut ekonomisk kris efter den senaste skärpningen av publikrestriktionerna. Och biljettköpare har ingen möjlighet att få pengarna tillbaka.
– Det ekonomiska läget är kolsvart, eller svartare än kolsvart, säger tillförordnade vd:n Otto Drakeberg till SVT.

Nöjeskoncernen Moment Group består bland annat av bolaget 2Entertain – en av Sveriges största producenter av teaterföreställningar, shower och musikaler.

Företaget står bakom scener som Wallmans, Hamburger Börs, Kungsportshuset i Göteborg med KPH Matbar, Star Bowling och Golden hits.

”Arbetar febrilt”

Efter måndagens besked om hårdare publikrestriktioner är läget så akut att man måste hitta nya finansiärer redan under torsdagen – annars riskerar man konkurs eller företagsrekonstruktion.

– Vår likviditet är på väg att ta slut. Vi arbetar febrilt för att få en lösning som ska vara bra för bolaget. Vi har sagt att vi måste gå till vår styrelse om vi inte hittat någon lösning senast idag, säger Otto Drakenberg.

”Kulturen drar tyngsta lasset”

Enligt Otto Drakenberg innebär slopandet av det så kallade trubadurundantaget ytterligare ett dråpslag för den redan hårt drabbade nöjesbranschen.

– Restriktionerna har inte varit situationsanpassade så kulturen bär det tyngsta lasset. Beskedet i måndags där man tar bort det här undantaget som har möjliggjort för arenor som Hamburger Börs att hålla öppet slår hårt.

Betalar inte tillbaka biljettpengar

Otto Drakenberg hoppas att de som köpt biljett till en föreställning under 2020 har förståelse för att de inte kan få tillbaka några pengar i nuläget.

I stället hoppas man kunna rädda företaget och erbjuda föreställningar i framtiden när myndigheterna tillåter.

Men om man ändå vill ha tillbaka sina pengar nu?

– När man köpt biljetter av oss har man accepterat våra köpvillkor. Under de omständigheter som råder kan man inte få pengarna tillbaka. Våra jurister har tittat på detta och det finns inget olagligt eller brottsligt i det här förfarandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer