Streamingtips: Ond bråd död och högerextremism

Publicerad

Politisk thriller från Norge, nordic noir från Danmark och obehaglig true crime från USA – här är tv-kritikern Linus Fermins tips för veckans streaming.

Kastanjemannen som i förra veckan hade premiär på Netflix bjuder på klassisk nordic noir. Ingenting revolutionerande för genren återfinns dock, men enligt tv-kritikern Linus Fermin ett helgjutet och välgjort mysterium ändå.

Vidare bland tipsen hittar vi true crime biografin Dr. Death som har premiär på Cmore 5 oktober. Serien skildrar hur neurokirurgen Christopher Duntsch medvetet opererade sina patienter fel. En skräckupplevelse för den läkarfobiske, och med en hel rad meriterade skådespelare.

Till sist vill Linus Fermin tipsa om den norsk/tyska politiska thrillern Furia som nu finns på Viaplay. Serien skildrar högerextremismens framväxt i Europa. En otroligt sevärd upplevelse enligt Fermin.

Se mer om veckans tips i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.