Strimlad Banksy-tavla säljs – värd fyra gånger mer som trasig

Uppdaterad
Publicerad

När Banksy-tavlan Girl with balloon gick under klubban 2018 såldes den med en dokumentförstörare i tavelramen som aktiverades efter avslutad auktion. Nu säljs tavlan igen och tros gå för flera gånger ursprungspriset.

När konstnären Banksys verk Girl with balloon såldes 2018 aktiverades en dokumentförstörare i tavelramen och verket är i sitt nuvarande, halvstrimlade tillstånd, känd som Love is in the bin.

Den 14 oktober ska verket säljas igen, rapporterar The Guardian. När det såldes 2018 hade en samlare bjudit 1,1 miljoner pund, motsvarande strax över 13 miljoner kronor i dagens värde.

När verket nu går under klubban ligger det uppskattade priset på mellan 47,5 och 71 miljoner kronor.

Banksy är känd främst för sina graffitimålningar och har varit aktiv sedan 90-talet. Den installerade dokumentförstöraren är en av flera konstaktioner Banksy genomfört. 2006 placerade han en docka klädd som en Guantanmofånge på Disneyland och han har genomfört flera museikupper genom åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.