”Sunes jul” blir teater: ”Det blir kaos i julmyset”

Uppdaterad
Publicerad

Den folkkära julkalendern ”Sunes jul” är tillbaka – nu i teatertappning. Pjäsen blir en uppföljning av förra årets ”Kaos i fredagsmyset” och innehåller samma kärnensemble – Morgan Alling som pappa Rudolf, Pernilla Wahlgren som mamma Karin och Adam Gutniak som Sune. Här ovan kan du se ett klipp från skådespelarnas medverkan i SVT:s Morgonstudion.

Pjäsen har premiär i Karlskrona i morgon fredag, varpå en Sverigeturné följer med föreställningar i bland annat Stockholm, Linköping, Malmö och Kalmar. Skådespelarna utlovar en fartfylld upplevelse.

– Det går som alltid när Rudolf vill vara med och styra. Han och Karin vill fira den perfekta julen. Vi har alla ju alla våra föreställningar om hur vi vill fira jul, som inte alltid överensstämmer. Karin bjuder dit sin kusin, lillebror Håkan hittar någon att busa med – det blir kaos i julmyset, säger Morgan Alling i SVT:s Morgonstudion.

Många som såg originalet, julkalendern, är nu vuxna och sitter i publiken – vad tänker ni om det?

– Det är det som är så härligt med figurer som håller länge, som Sune, Pippi, Bamse med flera. Då sitter föräldrarna där med sin barndom, och får uppleva den tillsammans med sina barn. Det jag gillar med den här föreställningen är att den inte bara är för barn och vuxna, utan även för tonåringar. Det är verkligen en familjeföreställning, säger Pernilla Wahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.