Här ses några personer, med träningsledaren Susanne Lanefelt längst fram, göra gymnastik under inspelningen av Gymping 1983. Foto: Bertil S-son Åberg Bå/TT

TV-gympa-pionjären om SVT:s hemmagympa: ”En utmärkt idé”

Uppdaterad
Publicerad

Många människor, inte minst de äldre, håller sig hemma på grund av det pågående coronavirusutbrottet. Som följd har SVT dragit igång programmet Hemmagympa med Sofia.

– En utmärkt idé, säger Susanne Lanefelt, TV-gympa-pionjär, till Kulturnyheterna.

Susanne Lanefelt debuterade som instruktör 1983 i TV-programmet Gymping och har blivit rikskänd för sin käcka stil och ”kniiip”-uppmaningar.

Hon berättar att många har hört av sig och bett henne sätta igång igen nu när hemmasittandet ökar i och med coronavirusets spridning.

Coronaviruset och kulturen

– Jag skrev till Eva Beckman på SVT att de gärna får ta fram mina gamla videos, säger Susanne Lanefelt.

”Alla behöver mycket träning, glädje och musik nu”

SVT:s nya gympasatsning är det dock tränaren Sofia Åhman som leder.

– Alla behöver mycket träning, glädje och musik nu. Mer än någonsin. Jag kommer inte följa programmet för jag är ute och gympar i Humlegården då, säger Susanne Lanefelt.

Musiken är en viktig del av träningen för Susanne Lanefelt och hon har ett tips som hon tycker passar alla:

– Abba! Den musiken är så fantastisk! Den är fyllig, den är härlig, den är glad, den är medryckande och alla åldrar tycker om Abba!

SVTs nya program Hemmagympa med Sofia sänds varje vardag 9.40 i SVT1 och på SVT play. Susanne Lanefelts program Gymping hittar du i Öppet Arkiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet