Sven Ingvars firar 65 år som band med sverigeturné. Foto: TT

Sven-Ingvars firar 65 år som band med jubileumsturné

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Ingvars har nu varit ett band 65 år, vilket firas med en jubileumsturné senare i höst.

– Vi ska berätta historien om ett band och en företeelse som tutar och går 65 år senare, säger sångaren Oscar Magnusson.

1956 bildade Sven Svärd, Ingvar Karlsson och Sven-Erik Magnusson bandet Sven-Ingvars. Jubileumsturnén inleds i Halmstad den 5 november.

Turnén har fått namnet ”Sven-Ingvars – En liten bit av Värmland”

– Det är otroligt speciellt att få komma ut och möta sin publik igen efter ett långt år av uppehåll. Man känner verkligen inom sig att herregud vad man längtar, säger Oscar Magnusson, sångare i Sven-Ingvars och son till före detta sångaren Sven-Erik Magnusson.

Han fortsätter:

– Vi ska inte bara ut med hitsen utan också berätta historien om ett band och en företeelse som tutar och går 65 år senare.

”Ett liveband i sin renaste form”

Sven-Ingvars var från början ett folkligt pop- och rockband men har sedan starten både bytt medlemmar, stil och influenser och man hoppas kunna ta med sig så mycket som möjligt av sin långa karriär på turnén.

– Sven-Ingvars är ju ett liveband i sin renaste form, det är där Sven-Ingvars ska verka. Det är där vi har vårt sound oavsett vad vi spelar. Men vi kommer försöka vidröra det mesta från karriären. Visor, vemod, glädje, säger Oscar Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.