Fortfarande oklart när Svenska Akademien kommer kommentera advokatutredningen rörande ledamöternas koppling till ”kulturprofilen”. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Svenska Akademien skjuter upp besked om advokatutredningen

Uppdaterad
Publicerad

Ett pressmeddelande rörande den advokatutredning som gjorts i uppdrag att undersöka Svenska Akademien var att vänta under tisdagen. Men nu har offentliggörandet skjutits upp ytterligare, skriver Akademien på sin hemsida.
– Vi kommer att bli klara denna vecka, säger den tillfällige ständige sekreteraren Anders Olsson till TT.

Under tisdagen väntades Akademien kommentera den advokatutredning som undersökt ledamöternas koppling till den så kallade Kulturprofilen. Tanken från början var att det skulle ha offentliggjorts redan den 13 april för att klargöra Svenska Akademiens hållning – ett datum som senare flyttades fram till i dag.

Men nu skriver Akademien på sin hemsida att de beslutat att ”vänta med att publicera ett pressmeddelande om den aktuella situationen”. Och skriver vidare att de ska återkomma ”när diskussionerna har kommit tillräckligt långt”.

I en kommentar till TT utvecklar den tillfällige ständige sekreteraren Anders Olsson beskedet:

– Det var så många instanser som man skulle vända sig till så vi måste skjuta på det, säger han till TT, och fortsätter:

– Men vi kommer att bli klara denna vecka, så mycket kan jag säga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.