Foto: TT

Svenska biopremiärer skjuts upp

Publicerad

Flera svenska biopremiärer skjuts upp när Filmstaden stänger sina biografer från den 24 november. En är Mårten Klingbergs dramakomedi ”Ur spår”, med Katia Winter och Fredrik Hallgren i huvudrollerna.

En annan är nya Jönssonligan-filmen i regi av Thomas Alfredson, som skulle ha haft premiär på årets största biopremiärdag – juldagen. Ur spår skulle ha haft premiär den 29 januari. Filmstadens distributionschef Pia Grünler säger till Kulturnytt att alla premiärer som var planerade till slutet av november och december flyttas till nya datum nästa år.

SF Studios meddelar att man inte har några nya premiärdatum för filmerna. Biografkedjan Svenska Bio håller däremot öppet och har inte stängt sina biografer någon gång under pandemin. Folkets Bio har ännu inte beslutat om man ska stänga eller fortsatt hålla öppet.

Filmstaden har tidigare meddelat att man håller stängt till åtminstone den 22 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.