Cathrine Hardenborg hade en kort relation med Prince i slutet av 80-talet. Foto: TT

Svenska flickvännen om Prince: ”Han var rolig och spontan”

Uppdaterad
Publicerad

Hon spenderade några månader tillsammans med en av tidernas största pop-ikoner. Nu berättar Cathrine Hardenborg om sina minnen av Prince. – Han var rolig och spontan, säger hon till SVT Nyheter.

Hon var inte särskilt gammal, runt 18 år, när den svenska modellen Cathrine Hardenborg inledde en romans med en av världens absolut mest kända artister: Popkungen Prince.

Det var på 80-talet, men när nyheten om stjärnans bortgång spreds under gårdagen kom minnena tillbaka.

– Det är otroligt tragiskt. Han var en stor ikon och det var nog ingen som anade att det här skulle hända. Det är en stor förlust, säger Cathrine Hardenborg.

Annorlunda privat

Prince har gjort sig känd framförallt för sin musik, men kanske också för att ha förbryllat publiken. Han har varit sparsam med att göra intervjuer under sina många år i rampljuset.

Cathrine Hardenborg beskriver honom som en man med stor integritet, en mystisk person.

– Utåt sett verkde han vara tillbakadragen och lite blyg. Men privat var han inte så. Han var rolig och spontan. En fantastisk person, säger hon och fortsätter:

– Och väldigt hälsosam. Han drack inte, rökte inte, tog inga droger och tränade.

Åkte ut i skärgården

Paret spenderade tid tillsammans i Stockholm. Trots berömmelsen rörde de sig fritt, bland annat åkte de ut i skärgården. Men visst märktes det att det inte var vilken man som helst hon träffade.

– Det var lite hemligt sådär. Det var mycket ”private dinners”.

Varför var han så tillbakadragen?

–  Han hade en otrolig integritet. Han var social med dem han hade omkring sig, men ville hålla sitt privatliv väldigt privat, säger Cathrine Hardenborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Artisten Prince död

Mer i ämnet