Sverige har den fjärde högsta kostnaden för ett Netflix-abonnemang i världen. Foto: TT

Svenskarna betalar mest för Netflix

Uppdaterad
Publicerad

Att strömma film från Netflix kan vara en dyr affär, speciellt om du bor i Sverige eller Norge. Då betalar du nämligen nästan dubbelt så mycket som kunder i Japan. Samtidigt är utbudet som absolut minst i de nordiska länderna.

Att utbudet av filmer och serier på Netflix varierar mellan olika länder är känt sedan tidigare. Nu har det brittiska företaget Comparitech jämfört hur många titlar som finns i en rad olika länder med hur mycket man betalar för strömningstjänsten i respektive land.

Det visar sig att Sverige hamnar fyra på listan över de länder där tjänsten är som dyrast i förhållande till hur stort utbud som erbjuds.

Svenska versionen av Netflix innehåller 2 533 filmer och 899 tv-serier. Japan, som hamnar högst på listan på grund av sina många animé-filmer, har 4 614 filmer och 1 372 tv-serier att välja på.

Sverige och Norge dyrast

Comparitech har räknat ut hur mycket man som kund betalar för varje titel genom att dela månadskostnaden med antalet filmer och tv-serier. Svenskar betalar motsvarande 0,0023 pund (cirka 0,027 kronor) medan japanerna betalar 0,0007 pund (cirka 0,008 kronor) för varje film eller serie.

Sverige och Norge är också de två länder där man betalar mest i månaden för Netflix, 89 svenska eller norska kronor, vilket är nästan dubbelt så mycket som kunder i Japan betalar, motsvarande 52 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.