Svenske turnékollegan: ”Lyfter på min hatt och tackar för att han har funnits”

Uppdaterad
Publicerad

En unik rockstrummis som levt livet till fullo. Så beskriver the Hives sångare Pelle Almqvist nyligen avlidne Charlie Watts. 

– Det känns väldigt sorgligt, men har man levt livet som Charlie Watts har man nog vridit ut allt man kan ur den trasan, säger sångaren som har turnerat med det legendariska bandet.  

På tisdagskvällen meddelades att musikern Charlie Watts har gått ur tiden.

The Hives sångare Pelle Almqvist trodde att Rolling Stones trummis skulle leva längre än resten av bandmedlemmarna och blev förvånad när han nåddes av nyheten.  

– Det känns väldigt sorgligt, men har man levt livet som Charlie Watts har man nog vridit ut allt man kan ur den trasan. Jag lyfter på min hatt och tackar för att han har funnits. 

The Hives, där Almqvist är sångare, turnerade med The Rolling Stones i början av 2000-talet.  

– Det var väldigt värdefullt att få prata och umgås med dem som ung. Jag har en bra relation till bandet både som fan och som turnékompis.

Inte den mest sociala Stones-medlemmen

Pelle Almqvist menar att det som ingenjör eller läkare ganska lätt att träffa äldre personer som utövar samma yrke, men att möjligheten är sällsynt när man är rockstjärna. Under turnén pratade trummisen dock knappt alls med medlemmarna i The Hives, berättar Almqvist. 

– Han var inte den mest sociala av dem. Men jag kände bara, han behöver inte prata med oss, han är Charlie Watts.

”Råkade bli världens största”

Watts var en viktig del i varför Rolling Stones musik blev så bra, menar Almqvist.  

– Han var en väldigt unik rocktrummis. Subtil. Han kanske egentligen ville spela jazz, men hamnade i ett rockband som råkade bli världens största.   

The Hives har både inspirerats av och stulit idéer från rocktrummisen Charlie Watts.  

– Vi har snott många trumprylar till bandet. Dessutom har Charlie Watts alltid klätt sig väldigt coolt och det har inspirerat mig, säger Pelle Almqvist.

Pelle Almqvist tror att bandet kommer att låta annorlunda i framtiden, nu när Charlie Watts trummor har tystnat.  

– Det kommer att vara ännu en pusselbit längre bort från original Rolling Stones, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.