”SD som äger aktierna har beslutat att man inte ska äga några medier”, säger Dick Erixon. Foto: Joel Forslin/SVT

Sverigedemokraterna säljer Samtiden och Riks: ”Ska inte äga medier”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna ska sälja aktierna till mediebolaget Samtid och Framtid som står bakom Samtiden, rapporterar Aftonbladet.

Enligt ansvarig utgivare Dick Erixon vill partiet inte äga medier längre.

Under sommaren ska partiet göra sig av med Youtubekanalen Riks och sajten Samtiden. Dick Erixon, ansvarig utgivare, säger att man hoppas på att affären ska vara klar innan slutet av augusti när redaktionen kommer tillbaka från semestern. Någon tilltänkt köpare finns ännu inte.

– SD, som äger aktierna, har beslutat att man inte ska äga några medier, man kommer att sälja aktierna. Kanalen Riks ska man bolagisera och andra ska vara ägare i det, säger Dick Erixon.

”Konstigt”

Enligt Erixon handlar det om ett principiellt beslut. Men Aftonbladet skriver att mediekanalerna har varit dyra i drift, inte minst studioutrustningen till Riks tv-studio. Men Dick Erixon förnekar att det rör sig om en dålig affär för partiet.

– Det var en konstig vinkling i Aftonbladet. Trafiken i kanalen har ökat även efter valet, säger han.

Kulturnyheterna har sökt Sverigedemokraterna som avböjer intervju och hänvisar till Dick Erixon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.