Redaktionen för programmet P3 Spel. Foto: Sveriges Radio

Sveriges Radio lägger ner P3 Spel

Uppdaterad
Publicerad

Efter höstens säsong lägger Sveriges Radio ner programmet som under nästan tio år har bevakat spel. Nu kommer istället en reporter att rapportera om spelrelaterade händelser i P3 Nyheter.

Tillsammans med Aftonbladet Spela är P3 Spel en av de större redaktionerna i Sverige som helt ägnar sig åt att bevaka spel. Nu blir det ändring på det. Efter årsskiftet lägger P3 Spel ner och anledningen är enligt Caroline Pouron, kanalansvarig för P3, att de inte har lyckats nå målgruppen.

– Vi har haft ett ambitiöst upplägg där vi velat nå den unga målgruppen som spelar mycket men vi har inte fått några tydliga indikationer på att vi lyckats, säger hon.

Egen spelreporter till kanalen

I stället för P3 Spel har kanalen rekryterat journalisten Effie Karabuda som i dag jobbar på Aftonbladet Spela. Hon kommer att arbeta med att hitta egna nyheter och höras varje vecka i kanalen.

– De som är intresserade av speljournalistik kommer kunna fortsätta att få det genom vår satsning nästa år. Det är heller inte omöjligt att det kommer nya spelformat framåt, säger Caroline Pouron.

Caroline Pouron menar att det är svårt i dagsläget att säga om det kommer bli mer eller mindre rapportering av spel.

– Effie Karabuda kommer att vara med i P3 som har en stor publik och då kommer vi att nå en mycket bredare grupp människor. Sen kommer rollen att utvecklas med henne, säger hon.

Har mycket kvar att ge

I ett meddelande på Twitter beklagar P3 Spels programledare Elisabeth Bergqvist att programmet läggs ner och skriver att de har mycket kvar att ge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer