Foto: Claudio Bresciani / TT

SVT gör hyllningsprogram till Marie Fredriksson

Uppdaterad
Publicerad

Efter Marie Fredrikssons bortgång i december vill SVT fånga upp svenska folkets kärlek genom ett hyllningsprogram till henne.

– Vi ser fram emot att fira hennes unika gärning för svensk musik, säger Christina Hill, programchef på SVT i ett pressmeddelande.

Programmet En kväll för Marie Fredriksson spelas in på Stora teatern i Göteborg den 20 januari då Per Gessle och andra artister från Marie Fredrikssons närhet kommer att samlas för att spela musik från både hennes solo-karriär och från tiden med Roxette. Kapellmästare är Christoffer Lundquist som tidigare spelat med Roxette.

Marie Fredriksson gick bort i december 2019 efter lång tids sjukdom. Hyllningsprogrammet till henne kommer bestå både av en tillbakablick på Marie Fredriksson liv och karriär och en konsert.

Programledare är Kattis Ahlström och redaktionen bakom Det svenska popundret – Magnus Broni och Fredrik Norberg – svarar för inslag, guldkorn ur arkivet och tidigare opublicerat material som visar en världsstjärnas framväxt, skriver SVT i pressmeddelandet.

– Marie Fredriksson och Per Gessle satte tillbaka Sverige på den musikaliska världskartan och Maries egna låtar spelas än idag på dejter, bröllop och andra högtidsstunder. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen, säger Christina Hill, programchef SVT.

Programmet En Kväll för Marie Fredriksson sänds i SVT1 lördag 25 januari kl 21.00-22.30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.