Programledaren Fredrik Skavlan. Foto: Pillan Thelaus/TT

SVT om Skavlan-kritiken: ”Tar det på fullaste allvar”

Publicerad

Humorparet Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl riktar kritik mot programledaren Fredrik Skavlan efter att de gästat programmet i förra veckan. All uppmärksamhet lades på Rönndahl, menar de. Nu bemöter programmets projektledare Anders G Carlsson kritiken.
– Vi beklagar när personer känner sig åsidosatta, ledsna eller i det här fallet bortklippta, säger Anders G Carlsson, till Aftonbladet.

Under förra veckans avsnitt av tv-programmet Skavlan medverkade makarna Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl som står bakom SVT:s humorserie Dips. I samband med att Skavlan sändes riktade paret kritik mot att programledarens fokus enbart hade legat på Rönndahl.

”100 procent av frågorna till mig handlar om Jesper eller hur det är att leva med honom. Den enda frågan som hade med Dips eller mig då att göra var om shamelisten men den var så hårt klippt så den nästan var obegriplig/felaktig”, skriver Marie Agerhäll i ett inlägg på Instagram.

Jesper Rönndahl re-postade Agerhälls inlägg och kommenterade:

”Nämen hur gick det till att göra Sveriges mest kompetenta och roliga människa till att vara där som typ... mitt fan?”

”Beklagar när personer känner sig åsidosatta”

Nu reagerar programmets projektledare Anders G Carlsson på kritiken i en intervju med Aftonbladet. Bland annat har SVT haft ett samtal med programledaren.

– Vi tar all form av kritik på största allvar. Vi beklagar när personer känner sig åsidosatta, ledsna eller i det här fallet bortklippta, säger Anders G Carlsson till Aftonbladet och tillägger:

– Han reagerar som alla andra och tar det på fullaste allvar. Nu är det ju så att det inte är en ny intervju med Marie Agerhäll nästa vecka, så funkar inte programmet. Det är ju ständigt nya situationer som redaktionen och Fredrik ställs inför, och nya ämnen, det är många parametrar. Det finns ingenting repetitivt i det här jobbet, allting är nytt varje gång, säger Anders G Carlsson till Aftonbladet.

Anders G Carlsson uppger för Kulturnyheterna att han inte har något mer att tillägga i frågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer