Ellen Benediktson fick mima sig igenom repetitionerna under fredagen – men ska vara redo för kvällens delfinal. Foto: Johan Nilsson/TT

SVT om sjukdomsläget inför Mello

Publicerad

Efter veckans influensakris är fortfarande flera ur personalstyrkan sjuka. Men Melodifestivalens projektledare Anette Helenius tror inte att det kommer att påverka kvällens sändning.

– Det är fortfarande en handfull sjuka. Men nu är de flesta tillbaka från karantän, säger Anette Helenius inför lördagens sändning.

Under veckan har rekordmånga av Melodifestivalens personal drabbats av influensa. Det handlar om bland annat om fotografer, sändningsproducenter, en produktionsledare, pressansvarig och  backstage-ansvarig. Personer som blivit sjuka sattes i karantän för att undvika fortsatt spridning.

– Det är runt 15 personer som dukat under i influensa. Att det är så många sjuka under en produktionsvecka, det är faktiskt nytt för mig, berättade Melodifestivalens projektledare Anette Helenius i går.

För att säkra kvällens sändning har Melodifestivalen fått kalla in vikarier och göra rockader bland personalen för att fylla luckorna.

Sjukdom även bland artisterna

Artistsidan har också haft sin beskärda del av sjukdom. Ellen Benediktson, som tävlar tillsammans med Simon Peyron med duetten ”Surface”, mimade sig genom torsdagens repetitioner och skickades i säng efter fredagens genrep i stället för att möta pressen.

– Hon har undvikit allt hon inte måste göra. Men det är bättre i dag. Hon har varit hos läkaren på arenan och får medicin, säger skivbolagsrepresentanten Camilla Bjering von Zweigbergk.

Det är flera personer på nyckelfunktioner har varit sjuka under veckan. Produktionen har bland annat fått flyga in en vikarie för den person som ansvarar för röstningen.

Kommer tittarna att märka något av detta i programmet ?

– Vi hoppas inte det. Det kan handla om detaljer i sådant fall, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet