The Mamas skulle tävlat i Rotterdam. Foto: TT

Klart för Eurovision-vecka i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Eurovision i Rotterdam ställdes in till följd av coronapandemin, men nu står det klart att SVT istället sänder en Eurovision-vecka. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lördagen den 9 maj startar SVT:s Eurovision-vecka och först ut är det som kallas ”Inför ESC” där årets 41 bidrag presenteras av Christer Björkman och komikern David Sundin. Tittarna kan sedan rösta på de bidrag de vill se i final, det framgår av ett pressmeddelande från SVT.

Fem dagar senare kommer de framröstade bidragen visas i SVT igen och tittarna kan återigen rösta. Medverkar gör bland andra Melodifestivalen-vinnarna The Mamas, skriver SVT.

Tre ESC-tillfällen

”Jag är glad över att tittarna även i år kan rösta på sina favoriter och hoppas och tror att det kan samla svenska folket i en tid när ingenting annat är sig likt” säger Christer Björkman i pressmeddelandet.

Vid det tredje tillfället kommer låtarna som skulle tävlat i Rotterdam uppmärksammas under ledning av programledarna Chantal Janzen, Edsilia Rombley och Jan Smit, som skulle ha lett Eurovision Song Contest 2020.

Eurovisions referensgrupp har bestämt att de låtar som skickats in till Eurovision 2020 inte får användas 2021 eftersom det strider mot reglerna. Man får däremot skicka samma artist om man önskar. Christer Björkman har dock signalerat att detta inte är aktuellt för Sveriges del.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.