Brittiske skådespelaren Neil Dudgeon tog över rollen som kommissarie Barnaby 2010. Foto: Henrik Montgomery/TT

Traditionen bryts: SVT visar inte Morden i Midsomer i sommar

Publicerad

Den traditionstunga tisdagskvällen i SVT:s sommartablå förändras i år. Den senaste säsongen av Morden i Midsomer är inte klar, och därför uteblir den populära deckarserien i år.

I vanliga fall brukar Allsång på Skansen inleda tisdagskvällen, tätt följd av Morden i Midsomer och kommissarie Barnabys kamp för att lösa de till synes ändlösa morden i det fiktiva brittiska grevskapet.

Men inför säsong 21 bryts traditionen, inspelningen av de nya avsnitten drog igång först i mars och tv-bolaget Itv:s långkörare är därför inte färdig i tid inför sommaren.

– Det är synd att vi bryter traditionen, men vi är helt i händerna på Itv i det här fallet, säger Stephen Mowbray, ansvarig för inköp av internationella tv-serier på SVT.

Kan dröja till vintern

Enligt Stephen Mowbray kan det komma att dröja ända till november innan den nya säsongen är klar för sändning, men målsättningen är att SVT ska sända den populära tv-serien när det är färdiginspelad.

I sommar ersätts Morden i Midsomer istället av den brittiska deckarserien Grantchester.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer