Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vilka spel kritikern Susanne Möller ser fram emot i höst. Foto: Nintendo/Outerloop Games/Remedy

SVT:s kritiker: Tre spel att se fram emot i höst

Uppdaterad
Publicerad

Pubertetens relationspussel eller klaustrofobiskt skräckspel om en författare som fastnat i sin egen skräckroman. Hör spelkritikern Susanne Möller ge tre tips inför spelhösten 2023.

WarioWare Move It (Nintendo)  

Ett rörelsebaserat mikrospel av Nintendo uppbyggt runt kontrollerna. Det är ett interaktivt och kaosartat sällskapspel som tvingar spelaren att röra på sig. ”WarioWare Move it” släpps den 3 november.

Thirsty Suitors (Outerloop Games) 

Spelet kretsar kring tonåringen Jala och hennes relationer och handlar om att utvecklas som människa och hitta sig själv. Här får du konfrontera dina ex eller göra dina föräldrar besvikna på din matlagningen. Svåra ämnen blandas humor. ”Thirsty Suitors” släpps 2 november.

Alan Wake 2 (Remedy)  

Uppföljaren till ett klaustrofobiskt skräckspel av den finska utvecklaren Remedy. Spelet handlar om författaren Alan Wake som fastnat i sin egen skräcknovell och hans försök att skriva sig ut ur romanen. ”Alan Wake 2” släpps 27 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.