Sweden Rock ska betala polisnota

Uppdaterad
Publicerad

Det verkar som att Sweden Rock Festival i Norje trots allt måste betala för polisbevakningen vid festivalen. Pris? En miljon kronor.

I januari kom nyheten att polisen hade tagit tillbaka sitt betalningskrav mot festivalen Sweden Rock i Blekinge. Men efter flera turer lutar det nu åt helt motsatt håll.

Enligt SVT Blekingenytt kommer länets polis att kräva betalt för sin bevakning på festivalen. Notan beräknas till cirka en miljon kronor.

”Vi bör ta betalt”

Sveriges Radios P4 Blekinge har pratat med polisen:

– Vi har gjort en fördjupad analys, fått riktlinjer från Rikspolisstyrelsen och har kommit fram till att vi kan och bör ta betalt för våra insatser, säger Blekingepolisens jurist Cecilia Lindström-Jonsson.

Sweden Rock Festival säger till P4 Blekinge att man inte vill inte kommentera förändringen innan man har diskuterat saken med polisen. Men en överklagan är högst trolig.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.