Sweden Rock skjuts upp till 2022. Festivalområdet 2020 och 2019. Foto: Johan Nilsson/Hanna Franzén/TT

Sweden Rock och Lollapalooza ställer in – återkommer 2022

Uppdaterad
Publicerad

Konsertarrangören Live nation ställer in festivalerna Sweden Rock och Lollapalooza i sommar. Båda festivalerna har sålt biljetter sedan i vintras.  

Folkhälsomyndigheten bedömer att man inte kommer att kunna lätta på publikrestriktioner förrän i början av maj. Originalplanen var att sakta kunna höja publiktaken från och med 11 april.

Under början av året har läget för landets festivaler varit oklart, men nu har flera börjat ställa in.

Återkommer 2022

I november 2020 gick festivalen Sweden Rock i Blekinge ut med att man bokat 83 akter till sommarens festival. Bland dem fanns namn som Guns N’ Roses, In Flames, Dropkick Murphys och Hellacopters. Nu meddelar arrangörerna att festivalen skjuts till nästa sommar.

”Arbetet med att flytta över så många av de inbokade banden som möjligt till 2022 är igång. De första klara akterna kommer att presenteras inom kort”, skriver festivalledningen.

Även Lollapalooza i Stockholm ställer in 2021 års festival med bland andra Pearl Jam, Zara Larsson, Kendrick Lamar och Post Malone som huvudakter. Festivalen meddelar att Pearl Jam redan är bokade till 2022.

Biljetterna gäller nästa år

– Vi känner helt enkelt att det inte går att genomföra festivalerna så som vi vill, därför har vi fattat det här beslutet, säger Anna Sjölund, konsert- och festivalchef, Live nation som arrangerar festivalerna och tillägger att de hållit ut så länge det gått.

Anna Sjölund säger att situationen ekonomiskt är svår, men att man inte tvivlar på att kunna komma tillbaka nästa år.

– Vi jobbar med otroligt lång framförhållning och det har vi lyft hela tiden. Det är åratal av planering och man måste från myndigheternas håll jobba med oss för att planera, säger hon.

Köpta festivalbiljetter kommer att gälla 2022, men går även att återlösa.

Sweden Rock 2022 hålls 8 – 11 juni.

Lollapalooza 2022 hålls 1 – 3 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.