Metoo-rörelsen har vuxit fram långsamt i Sydkorea, men har på senare tid tagit fart rejält. Under internationella kvinnodagen intog tusentals kvinnor gatorna i Seoul i en metoo-demonstration. Foto: TT

Sydkoreansk skådespelare hittad död efter metoo-anklagelser

Uppdaterad
Publicerad

En välkänd sydkoreansk skådespelare har hittats död i sitt hem i Seoul, Sydkorea. I landets metoo-rörelse anklagades han av flera kvinnor för sexuella trakasserier och våldtäkt.

Skådespelaren, som i huvudsak är känd från tv-serier i landet, anklagades för att ha ofredat minst åtta personer. Mannen har varit ett av de största namnen som blivit indragen i de vittnesmål som delats i Sydkoreas metoo-rörelse, rapporterar The Guardian.

Skådespelaren anklagades för flera sexuella övergrepp mot studenter vid det privata universitet där han de senaste åren undervisat.

Enligt polisrapporter som nyhetsbyrån Yonhap och The Korea Times tagit del av skulle han förhörts av polis nästa vecka.

Bad om ursäkt offentligt

Mannen tillbakavisade till en början anklagelserna. Men den 27 feburari släpptes ett uttalande från skådespelaren där han bad om ursäkt till kvinnorna.

”Allt är mitt fel, och jag är den skyldiga. Jag ber hemskt mycket om ursäkt för den smärta som jag åsamkat alla offer, och från och med nu kommer jag inte undvika de sociala eller juridiska konsekvenserna av mina misstag”, skrev han i uttalandet.

Efter anklagelserna blev skådespelaren avskedad från sina uppdrag, bland annat i en populär tv-serie i Sydkorea.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet