Den amerikanska artisten Taylor Swift. Foto: Charles Sykes/TT

Taylor Swift släpper nytt album

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska artisten Taylor Swift släppte under fredagsmorgonen en helt ny skiva. Hon beskriver albumet Evermore som ett systeralbum till skivan Folklore som kom ut i somras.

Taylor Swifts förra album har hyllats över hela världen och har beskrivits som en ny musikalisk era för Taylor Swift. Kulturnyheternas musikkritiker Tali Da Silva beskrev den skivan som Swifts indiealbum. Och det verkar som Taylor Swift fortsätter på samma spår med Evermore.

”För att tala klarspråk så kunde vi inte sluta skriva låtar. För att beskriva det mer poetiskt känns det som om vi stod i kanten av den folkloristiska skogen och hade ett val: att vända tillbaka eller att färdas längre in i musikskogen. Vi valde att vandra in djupare”, skriver Swift i ett inlägg på sociala medier.

Evermore är Taylor Swifts nionde album och innehåller samarbeten med bland andra The National, Bon Iver och Haim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.