Foto: SVT

The Fooo får innovationspriset på Grammisgalan

Uppdaterad
Publicerad

Pojkbandet prisas innan de ens har hunnit släppa ett album.

Det svenska tonårsbandet The Fooo bildades förra året och har bara hunnit släppa en självbetitlad EP. Men för de mest inbitna fansen är de fyra killarna redan fullfjädrade idoler. Det tack vare The Fooos flitiga användande av sociala medier.

Gruppen är tillgänglig för fansen i olika sociala medier varje dag, och låter sina följare vara med och bestämma var de ska uppträda. Därefter lägger de ut showen på nätet, för allmän beskådan.

Grammisgalan 2014

The Fooo har genererat flera miljoner visningar på Youtube och har agerat förband till Justin Bieber i Sverige.

Gala nästa vecka

Nu belönas The Fooos tillgänglighet på nätet med den lite nyare Grammis-utmärkelsen Årets innovatör, som delas ut i samarbete med Spotify. De har varit nominerade ihop med artister som Veronica Maggio och Avicii, och blivit framröstade av fansen.

Felix Sandman, Oscar Enestad, Oscar Molander och Omar Rudberg belönas med en kampanj på 200.000 kronor hos ovan nämnda musiktjänst. De får ta emot sitt pris på Grammisgalan om en vecka.

Grammisgalan hålls onsdagen den 19 februari och sänds då i SVT1, klockan 20.00. Kulturnyheterna kommer att vara på plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grammisgalan 2014

Mer i ämnet