The King of pop är död

Uppdaterad
Publicerad

En av världens största musiklegender har dött. Michael Jackson avled på torsdagen efter en hjärtattack. Han blev 50 år gammal.

12.21 kom larmsamtalet från Michael Jacksons hem i Holmby Hills i Los Angeles. Världsstjärnan andades inte när räddningstjänsten kom till platsen, rapporterar LA Times.

– När ambulanspersonalen anlände såg de att hjärtlungräddning redan utfördes av någon i hemmet. (Jackson) andades inte, fördes till UCLA Medical Center och är kvar där, sade en talesman för Los Angeles brandkår till E Online.

I djup koma

När han anlände till sjukhuset låg han i djup koma och hans pappa Joe Jackson bekräftade då till kändissajten TMZ att hans son ”inte mådde bra”.

The king of pop avled senare på sjukuset.

Rykten om hudcancer

Inför Jacksons planerade konsertcomeback nu i sommar har rykten surrat om att han lidit av någon allvarlig sjukdom, eventuellt hudcancer.

Poplegenden hade planerat att den 13 juli inleda en serie konserter som skulle pågå ända till våren 2010 i London. Biljetterna såldes slut på bara några timmar när de släpptes i mars. Senast under onsdagen släpptes ytterligare biljetter.

De senaste månaderna har Jackson repeterat i Los Angeles-området för konserterna.

Världsstjärna sedan barnsben

Michael Jackson föddes 1958 och slog igenom redan som barn tillsammans med sina syskon i gruppen Jackson Five. Redan 1972 kom solodebuten och med de Quincy Jones-producerade skivorna Off the wall (1979) och Thriller (1982) fortsatte framgångarna explosionsartat. Thriller är en av de bäst säljande skivorna någonsin.

Sofia Benholm/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.