The Mamas tunga insikt: ”Fatta hur mycket pengar du hade haft”

Uppdaterad
Publicerad

The Mamas vann Melodifestivalen. De sjöng låten igen på efterfesten – sedan var det totalstopp på grund av corona.

– Ibland känns det som att vi inte vann, säger Ashley Haynes.

Coronapandemin satte stopp för allt efter The Mamas melodifestivalvinst förra året. Några tv-framträdanden har det blivit. Men det blev inget Eurovision och inga turnéer.

– Det tog ett bra tag för mig innan jag förstod det. Jag trodde att man kanske skulle ringa oss till sommaren eller till hösten. Jag hade hopp in i det sista. Men man förstod inte omfattningen av pandemin, säger Dinah Yonas Manna.

– Den bästa, eller värsta, kommentaren var av Robin Stjernberg när vi var i studion och han sa: ”Fattar du hur mycket pengar du hade haft nu ifall det hade vart en vanligt vår, alltså du hade haft så mycket pengar”. Tack, tack för att du påminner mig. Precis vad jag behövde höra, säger Loulou Lamotte.

”Jag är ledsen”

Robin Stjernberg, som själv vann Melodifestivalen 2013, vet vad han pratar om. I år medverkar han som låtskrivare åt bland annat The Mamas.

Men för gruppen har det ändå inte varit pengarna som har varit det värsta. Ashley Haynes, som ursprungligen kommer från Washington DC i USA, har inte kunnat träffa släkten på hela året. Hon brister ut i tårar när SVT Nyheter frågar om hur det har varit.

– Jag är ledsen att jag blir känslosam. Jag saknar min familj så mycket. Men jag har människor som stöttar mig och älskar mig. Jag är stark, säger hon med tårar i ögonen.

Hon fortsätter:

– De är så glada för mig och stöttande. Det är det som håller mig gående, de saknar mig mycket och de är väldigt stolta.

”Extrapress på oss nu”

Under lördagskvällen ställer de upp i Melodifestivalen för tredje året i rad. Skulle de vinna i år blir det tredje raka segern, även om första året var bakom John Lundvik. De är, tillsammans med Eric Saade, favoriter att gå direkt till final på lördagskvällen. Men att de skulle kunna vinna i år igen har de inte vågat tänkta på ännu.

– Man hoppas ju, men det är en extrapress just det här att vi måste toppa oss själva. Eller man vill toppa sig själv, man vill göra så sjukt bra ifrån sig och då kommer nerverna. Chanserna är nog okej men vi får se hur det går, säger Loulou Lamotte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2021

Mer i ämnet