Tomas Andersson Wij lyfter fiaskon i intervjupodd

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Tomas Andersson Wij träffar bekanta svenska artister och kreatörer i podden Hundåren – motgångspodden. Inte för att prata om deras framgångar och succéer, utan för att prata om motgångar och fiaskon.

– Jag har noterat att det ofta finns en skam kring misslyckande och motgång, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Vi är vana vid att matas med framgångshistorier i media. Artisten Tomas Andersson Wij vill dock vända på det myntet och har därför startat intervjupodden Hundåren – motgångspodden.

I podden träffar han kända svenska artister såsom Niklas Strömstedt, Loreen och Titiyo – inte för att prata om deras succéer, utan deras fiaskon.

– Jag har noterat att det ofta finns en skam kring misslyckande och motgång (...)  Att prata om att ens plattor sågades under en period, att man inte sålde några konsertbiljetter eller att man inte hade råd att köpa – det har man inte hört lika mycket, säger Tomas Andersson Wij.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.