Thorleifs lägger ner efter 50 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem decennier av dansbandshits som ”Gråt inga tårar” och ”En liten ängel” så läggs bandet Thorleifs ner.

För femtio år sedan startades bandet Thorleifs, i småländska Norrhult. Då var frontmannen Thorleif Thorstensson bara 13 år. Sedan dess har bandet turnerat från dansbana till dansbana, och fått en trogen publik på vägen.

”En aktningsvärd ålder”

Efter en lång och händelserik karriär, med en del medlemsbyten, har nu bandmedlemmarna meddelat att de ska lägga ner.

– Bandet har enats om att femtio är en aktningsvärd ålder. Och någon gång måste det ju ta slut, säger Thorleif Thorstensson till Smålandsposten.

Men först ska sextetten ta farväl av fansen. Thorleifs vill göra en avskedsturné i Skandinavien 2012. Datumen är dock inte klara än.

Planerar dansbandsopera

Thorstensson kommer att fortsätta med musiken. En dröm är att skapa en dansbansopera. Han tänker även resa, umgås med familjen och engagera sig mer i samhället.

– Jag har varit iväg väldigt mycket. Det får jag ta igen nu. Jag ser en ny värld, en tid att pyssla med sådant jag inte hunnit med tidigare, säger sångaren till SMP.

Thorleifs har släppt 39 album, och enligt bandet har skivorna sålts i sammanlagt 4,5 miljoner exemplar.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.