Tidningen Metros utgivning stoppades i slutet av mars i fjol. Nu har Metro Media House försatts i konkurs. Foto: Tobias Röstlund/TT

Tidningen Metro går i konkurs

Publicerad

Efter att Metro fått sin ansökan om rekonstruktion beviljad och därefter förlängd vid ett flertal tillfällen meddelar Stockholms tingsrätt nu att de beslutat att försätta bolaget i konkurs, skriver Dagens Nyheter.

I början av 2019 beviljades Metros ansökan om rekonstruktion. Sedan dess har bolaget fått flera förlängningar och i augusti 2019 meddelade vd Christen Ager-Hanssen att man helt skulle sluta med journalistik.

Det har tidigare rapporterats att bolaget inte delat ut löner till anställda.

Metro har möjlighet att överklaga fram till den 4 mars.

Tidningen Metro grundades 1995 som en gratistidning som delades ut i Stockholms tunnelbana. Konceptet spreds till fler städer runt om i världen. I augusti 2019 kunde Kulturnyheterna rapportera att tidningen skulle läggas ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.