Tim Bergling prisades i kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora för deras låt ”Lonely together”. Foto: TT/Reuters

Tim ”Avicii” Bergling prisades på MTV-gala

Uppdaterad
Publicerad

Tim ”Avicii” Bergling hyllades på MTV Video music awards i Radio City Music Hall i New York natten till tisdag. Den svenska världsstjärnan och dj:n prisades i kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora för deras låt ”Lonely together”.

Totalt var Avicii nominerad i två kategorier: Bästa dansvideo och bästa visuella effekter för videon ”Lonely together” med Rita Ora. Världsstjärnan, som avled i april, prisades postumt i kategorin bästa dansvideo.

Video Music Awards hölls natten till tisdag svensk tid i New York. Utmärkelsen som årets artist gick till Camila Cabello, och priset som bästa nya artist gick till Cardi B.

Avicii 1989-2018

Hölls hyllningstal till Franklin

Rapparen Cardi B, som inför Video Music Awards ledde antalet nomineringar med chans att vinna tio priser, öppnade nattens gala i Radio City Music Hall och därefter följde framträdanden av artister som Jennifer Lopez och Ariana Grande.

Madonna höll ett hyllningstal till souldrottningen Aretha Franklin, som avled i torsdags. Men talet fick en del kritik på Twitter, rapporterar Variety. Anledningen är att Madonna enligt de kritiska mest ska ha pratat om sig själv.

Genom åren har MTV-galan bjudit på en rad tv-historiska ögonblick, och inför årets gala kom uppgifter om en eventuell återförening av realitystjärnorna i ”The Hills”. På röda mattan syntes bland andra Heidi Montag och Audrina Patridge – och under galan kom beskedet att ”The Hills”-stjärnorna kommer att återförenas i nya serien ”The Hills: New beginnings” med premiär nästa år, skriver flera amerikanska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet