Komikern Evelyn Mok tipsar om k-drama Foto: Netflix/SVT

Guide: De mest sevärda koreanska serierna i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Den sydkoreanska musikstilen k-pop har fått stor spridning över hela världen och nu har också sydkoreansk tv, så kallat k-drama, blivit alltmer populärt globalt. Komikern Evelyn Mok tipsar om sina favoriter bland de sydkoreanska tv-serierna.

2019 gjorde Netflix sin första originalsatsning i Sydkorea med skräckserien Kingdom. Idag släpps ett specialavsnitt av serien som utspelar sig runt sekelskiftet mellan 1500- och 1600-talet när en mystisk pest härjar. Serien är en av komikern och k-drama-entusiasten Evelyn Moks tips över sevärda k-draman.

– Jag ville engagera mig mer i asiatisk kultur och då rekommenderade min kompis att titta på koreanska serier för de är fantastiska, säger Evelyn Mok.

Hon beskriver k-drama som en blandning av romantik, humor, action och thriller och tipsar också om Crash landning on you som är en av de största serierna i genren de senaste åren.

– Den handlar om en sydkoreansk kvinna som av misstag hamnar i Nordkorea. Hon försöker hitta sin väg tillbaka till sydkorea och får hjälp av en nordkoreansk kapten. Inga spoilers... men de faller väl för varann, säger Evelyn Mok.

Hon tipsar också om serien When the camellia blooms som är en blandning av thriller och romantisk komedi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.