SVT Nyheters redaktion tackade av Ulf Wallgren efter sista sändningen. Foto: Johanna Eklundh/SVT

Tittarnas kärleksbomb till Ulf Wallgren: ”En av de odödliga i rutan!”

Uppdaterad
Publicerad

På nyårsdagen gjorde SVT Nyheters nyhetsankare Ulf Wallgren sin allra sista tv-sändning i Rapport 19.30 – efter 27 år i rutan. Beskedet fick lyckönskningarna och nätkärleken att flöda in i SVT Nyheters sociala kanaler.

”Du är en av de odödliga i rutan!”

”Du har varit en av de allra allra bästa!”

”Ensamt enastående i egen klass! Moderna tiders Lars Orup!”

Hyllningarna flödar in till Ulf Wallgren, nyhetsankare som efter 27 år i rutan i dag lämnar SVT för en karriär som yogainstruktör. I SVT Nyheters sociala kanaler kom hundratals lyckönskningar och en nätkärleksbomb utan dess like. Ulf själv blev överväldigad av responsen.

– Det är helt fantastiskt. Tack för all otrolig värme ni delar med er av på nätet. Det blir extra energi som jag tar med mig in i sista sändningen, sa Ulf Wallgren bara minuter innan han för allra sista gången satte sig tillrätta i nyhetsstudion för att leverera det viktigaste från nyårsdagen till Rapports tittare.

Många av tittarna hyllar Ulf tydliga sätt och lugna stämma.

”Du har varit duktig att läsa nyheterna, klart och tydligt (du har lärt dej hela alfabetet och uttalat det riktigt) dessutom ser Du trevlig ut. Tack och lycka till” skriver Elvy, medan andra la vikt på Ulfs ”känsla”, ”härliga röst” som haft ”värme och humor när det varit befogat”.

”Följer sitt hjärtas röst”

Ulf Wallgren lämnar nu journalistiken för att istället hänge sig åt sin andra passion – yogan. När han bestämt sig för att lämna jobbet på SVT, när de nya arbetstiderna kändes för tuffa, kändes yogan var rätt väg att gå då han undervisat i medicinsk yoga ett tag.

Hans karriärbyte hyllas också det av tittarna.

”Alla borde följa sitt hjärtas röst. Man har bara ett liv och det är aldrig försent att välja en annan väg. Lycka till!” skriver Annika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.