Eric Saade inleder Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Svag tittarminskning på Melodifestivalens tredje deltävling

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagens deltävling av Melodifestivalen gick Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund till final. Tv-sändningen sågs av 2 875 000 tittare – en liten ökning från förra året, men samtidigt en minskning jämfört med förra veckan.

Leksand stod i lördags värd för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen. Framför tv-apparaterna satt under sändningen 2 875 000 tittare bänkade i tv-sofforna.

Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund till final och Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson fick biljett till Andra chansen.

En liten ökning med 57 000 tittare syns jämfört med förra året, som sågs av 2 818 000 tittare. Samtidigt kollade inte lika många tittare på Melodifestivalen som förra veckan. Utan istället märktes i SVT:s statistik en minskning med 49 000 färre tittare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.