Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Elin Kjos berätta om obotliga cancern i en intervju från 2022. Foto: SVT

Träningsprofilen Elin Kjos är död – blev 35 år

Uppdaterad
Publicerad

Träningsinfluencern och poddaren Elin Kjos har gått bort i sviterna av lungcancer. Det meddelar hennes familj på Instagram.

”Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy. Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer”, skriver Elin Kjos familj i ett inlägg på hennes Instagram.

Träningsprofilen diagnostiserades med en obotlig lungcancer för tre år sedan och startade därefter en hälsopodd tillsammans med sin syster. Både i podden och på sociala medier har hon pratat öppet om sin sjukdom.

I en intervju i SVT Morgonstudion 2022 berättade hon om hur cancerbeskedet har påverkat hennes liv.

– Jag har gått igenom väldigt utmanande behandlingar och operationer, så på det viset har det påverkat mycket men jag har inte låtit det identifiera mitt liv. Det tog ett tag för mig att komma dit. I början var det jättetufft, sade hon då.

Innan hon fick cancerdiagnosen var Elin Kjos simmare på elitnivå och hon också har arbetat som personlig tränare och hälsocoach.

”Saknaden är bottenlös”

”De sista dygnen gick lugnt till och hon var hållen av familjen. Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös”, skriver familjen i inlägget på Instagram. Under inlägget strömmar kondoleanserna in.

”Mitt hjärta gör så ont. Elin kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan. Kommer sakna hennes underbara smittsamma skratt och kärlek”, skriver simmaren Sarah Sjöström.

”Så fruktansvärt sorgligt. Elin har inspirerat så många. Så stark och så fantastisk på alla sätt”, skriver programledaren Jessica Almenäs.

Elin Kjos blev 35 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.