Travis Scott under den olycksdrabbade konserten på musikfestivalen Astroworld. Foto: Jamaal Ellis/Houston Chronicle /AP/ TT

Travis Scott åtalas inte för konsert då tio dog

Publicerad

Lollapalooza-aktuella rapparen Travis Scott åtalas inte för brott för den konsertolycka som skedde 2021 i Texas och orsakade tio personers död. Det har en jury nu kommit fram till.

Det var under festivalen Astroworld i Houston, Texas, i november 2021 som tio personer dog. Initiativtagare till festivalen var den amerikanska rapparen Travis Scott och det var också under en konsert med honom som incidenten inträffade.

50 000 personer befann sig på området för att se Travis Scott uppträda och olyckan uppstod när publiken började röra sig fram mot scen. Detta ledde till att de fick svårt att andas, svimmade och trampades samt kvävdes ihjäl. Flera skadades och tio dog.

Efter händelsen evakuerades området och kritik riktades till Travis Scott för att han inte avslutat konserten tidigare än han gjorde.

En åtalsjury i Texas har nu kommit överens om att åtal inte ska väckas mot Travis Scott. Också Brent Silbersten, chef på Live Nation som var arrangör för festivalen Astroworld, frias.'

Under konserten 2021 filmades kaoset av flera besökare, se mer i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.