• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: TT

Travoltas gottgöring blev ny fadäs

Uppdaterad
Publicerad

John Travoltas felsägning av Idina Menzels namn fick förra årets Oscarstittare att tappa hakan. I år skulle han gottgöra för förolämpningen – men blev istället för närgången.

På förra årets Oscarsgala skulle Travolta presentera skådespelerskan Idina Menzel som skulle framföra en sång. Men han råkade kalla henne för ungefär ”Adele Dazeem”.

Sedan dess har Idina Menzel suttit i åtskilliga pratshower och berättat hur det kändes.

Oscarsgalan 2015

– Jag hörde det så klart, och det var otroligt demoraliserande. Men orkestern började spela, så jag kunde inte fastna i min neuros, sa hon i David Letterman i ”The Late Show” 2014.

”Var överväldigad”

Travolta har själv förklarat felsägningen med att han nästan hade glömt att han skulle in på scen – eftersom han var så överväldigad över att ha mött Goldie Hawn backstage.

I år blev hans misstag underlag till flera av galans skämt, som när värden Neil Patrick Harris skulle uttala Benedict Cumberbatch.

– Det är inte bara det mest fantastiska namnet i show business, det är också så det låter när John Travolta uttalar namnet ”Ben Affleck”.

Fick sin hämnd

I år fick Idina Menzel sin hämnd. När hon kom upp på scenen för att hålla i kategorin Bästa filmmusik tillsammans med Travolta, presenterade hon sin kollega som ”min väldigt gode vän Glom Gazinga”.

Travolta svarade med att ta ett fast tag i Menzels haka, luta sig fram och överösa henne med beröm.

– Jag förtjänar det där – men du min darling, min vackra, min galet talangfulla – Idina Menzel... sa han.

– Nu fick du det rätt! sa Menzel, vred sig ur Travolta hakgrepp och vände sig mot publiken.

Travoltas haktag blev ingen succé – på sociala medier menade många att han var alldeles för närgången.

– Tydligen höll jag för länge i hennes haka, sa Travolta efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2015

Mer i ämnet