Foto: Marcus Ericsson/TT

Tre anmälningar mot Stadsteatern-skådespelare inom loppet av ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

I går rapporterade Dagens Nyheter att Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm avslutar samarbetet med en av sina största stjärnor efter anklagelser om trakasserier. Nu anmäls ytterligare en medarbetare.

Svenska Dagbladet rapporterar att ytterligare en medarbetare på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm anmälts för trakasserier – inom loppet av ett dygn har tre anmälningar lämnats in mot en av skådespelarna på teatern.

En anmälan lämnades in till teaterns personalavdelning under onsdagskvällen och ytterligare två under torsdagen.

Metoo för skådespelare

Skådespelaren i fråga har ännu inte velat kommentera anklagelserna för Svenska Dagbladet. Enligt uppgifter till tidningen är den berörda personen aktuell för en uppsättning nästa år.

Förra veckan rapporterade Expressen att Kulturhuset Stadsteatern har utrett åtta fall av sexuella trakasserier bland sina medarbetare sedan 2014. Sex av dem rör trakasserier utförda av medarbetare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Metoo för skådespelare

Mer i ämnet