Foto: Marcus Ericsson/TT

Kulturhuset Stadsteatern avslutar samarbete med ”teaterstjärna”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm avslutar samarbetet med en av sina manliga medarbetare, det skriver Dagens Nyheter.

Enligt källor till Dagens Nyheter ska teaterledningen haft kännedom om anklagelser om trakasserier som den manliga medarbetaren ska ha utsatt andra medarbetare för, men hänvisat till att mannen anses vara ”ett geni” och därför låtit honom arbeta kvar.

Flera personer, både skådespelare och scenteknisk personal, ska ha utsatts för trakasserier på Kulturhuset Stadsteatern.

Men i samtal med Dagens Nyheter förnekar teaterstjärnan anklagelserna rörande att han skulle ha utsatt andra medarbetare på teatern för trakasserier och säger att det rör sig om förtal. 

– Jag har förstått att jag baktalats och förtalats, att människor säger saker om mig som inte är sanna. Jag har haft ett fantastiskt samarbete med alla de skådespelare som jag arbetat med. Mina år på teatern har varit bland de bästa i mitt liv, säger han till Dagens Nyheter och fortsätter:

– Nu antyds det att cheferna försöker hitta syndabockar och sätta ned foten. Jag är inte skyldig till någonting. Det är vidrigt och bedrövligt om det här medför att det dras skam över mig.

Inte längre aktuell

För Dagens Nyheter bekräftar teaterns konstnärlige ledare Anna Takanen att mannen nu inte längre är aktuell för fler uppdrag hos dem.

– Jag kan bekräfta det. Jag har lagt repertoar (red. anm: satt teaterprogrammet) i ett och ett halvt år och tagit beslut om en produktion där mannen är med. I övrigt vill jag inte kommentera honom som medarbetare. Det handlar om integritet, säger hon till tidningen.

Flera personer i ledningen ska ha varit kritiska till att mannen fått jobba kvar på teatern – dels på grund av tidigare ”incidenter” och dels på grund av tidigare uttalanden han gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppropet Tystnad tagning

Mer i ämnet