Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av konstnärerna som ställt ut på Magasin III är Pippilotti Rist, som låter besökarna känna sig både små och stora bland dockhus och jättesoffor. Foto: SVT / Javier Lizon

Tre konstnärer som ställt ut på Magasin III

Publicerad

17 kameror på Zinedine Zidane, trauma och jättemöbler. Genom åren har det mesta hunnit ställas ut på Magasin III i Stockholm. Vi listar några av de största namnen som stället ut.

Magasin III, en av Europas mest tongivande platser för samtidskonst, och har varit en viktig scen för konsten sedan 1980-talet. Genom åren har flera kända konstnärer visat upp sina verk på museet, en av dem Pippilotti Rist.

Den schweiziska konstnären var 2007 aktuell med en blandning av både video, dockhus och möbler. Projektet var en lek med perspektiv, och Pippilotti Rist lär besökaren känna sig både liten och stor bland enorma soffor och rum i miniatyr.

På Magasin III har också filmen ”Zidane – a 21 Century Portrait” av Douglas Gordon och Phillipe Parreno visats. Genom 17 kameror får tittaren följa fotbollsspelaren Zinedine Zidane på plan.

Tryck på klippet för att se konstverken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.