Trevor Noah kommer till Sverige i vår. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Komikern Trevor Noah kommer till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Turnén har premiär i Buffalo i januari och har redan 75 fullbokade shower i USA. Efter USA följer föreställningar i USA, Indien och England. Den 29 maj kommer ”Loud & Clear” till Globen och 1 juni till Scandinavium i Göteborg.

Noah är känd som programledare för den Emmy-belönade ”The Daily Show”, där han satiriserar dagsaktuella politiska händelser. I sin komedistil blandar han observationshumor med medvetna kängor mot rasistiska stereotyper.

– Det fina med satir är att man kan tala om sådant som folk ogärna vill befatta sig med, eftersom man använder humor för att nå fram till dem, säger Trevor Noah i ett pressmeddelande.

Noah föddes i Sydafrika. Han började sin karriär som 18-åring när han spelade huvudrollen i landets mest populära såpopera. Därefter följde flera programledarjobb i TV och radio. Noah flyttade till USA 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.