Bianca Ingrosso kammade hem tre utmärkelser på kvällens gala Guldtuben som prisar årets mest inflytelserika influencers. Foto: TT

Storslam för Therese Lindgren och Bianca Ingrosso på Guldtuben

Uppdaterad
Publicerad

Therese Lindgren och Bianca Ingrosso tog båda hem storslam i lördagskvällens gala för internet influencers, Guldtuben. De kammade hem inte mindre än fyra respektive tre kategorier vardera.

Och Årets profil som röstades fram under direktsändningen blev Margaux Dietz.

Årets Youtuber, Årets Beauty, Årets serie och Årets Brand Collaboration. Influencern Therese Lindgren har fyra titlar att välja mellan efter årets upplaga av Guldtuben.

För femte året i rad delas priset ut till dem som lyst starkast i sociala medier.

Bianca Ingrosso kan välja mellan att skryta över att ha belönats för Årets stjärnskott, Årets blogg och Årets podcast. Det sista priset delar hon delar med Alice Stenlöf för podden Alice och Bianca.

– Tack, tack, tack! Herregud, vilken kväll! sa Bianca Ingrosso från scenen.

Therese Lindgren var inte på plats på galan. Hon berättar för SVT om sin panikångest och att den gör att hon inte har klarat att vara i större folksamlingar. Det har blivit bättre berättar hon och i dag kan hon gå på större fester.

– Men att stå på en scen klarar inte jag.

Flest kvinnor bland de nominerade

Kvinnorna var klart starkast i startfältet bland de nominerade.

Anja Hirdman, professor i medievetenskap, har tidigare sagt i en intervju med SVT Nyheter att hon kopplar det stora kvinnliga engagemanget till flickors beteende från tidig uppväxt.

– Det är ett pratande som följer kvinnor från tidig ålder: man vänjer sig vid att titta på bilder och att prata om kropp och kläder. Och det här har en plats på sociala medier. Det passar perfekt för den här sortens gemenskap.

Under direktsändningen röstades också Årets profil fram. Vinnaren av det priset blev Margaux Dietz, som också är känd för dem som brukar titta på Let´s Dance. Hon sa att priset visar hur viktiga sociala medier blivit.

– Nu vet folk att det finns Youtube och politikerna har fattat det är viktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.