Foto: TT

Uppmärksammad Trump-bok får svensk översättning

Uppdaterad
Publicerad

Fire and Fury: Inside the Trump White house, som handlar om Donald Trumps första tid vid makten, ges ut i svensk översättning.

Det är förlaget Modernista som ger ut Michael Wolffs uppmärksammade bok på svenska, enligt sajten Boktugg.

I boken, som redan innan den släpptes i början av januari blivit enormt omdiskuterad i USA, beskriver Wolff Trump bland annat som en inkompetent och vresig man med bacillskräck.

Författaren skriver även att Donald Trump under presidentvalskampanjen hela tiden trott att han skulle förlora valet och därefter gått från att vara förvirrad till att tro att han förtjänade att vara USA:s president.

Har blivit försäljningssuccé

Föga förvånande har beskrivningen fått den amerikanske presidenten att gå i taket och hävda att Fire and fury består av en massa lögner. Donald Trump har även förnekat författarens påstående att han under arbetet intervjuat honom och över 200 människor i Trumps närhet.

Efter att den amerikanske presidentens advokater inför publiceringen av Fire and Fury i början av januari krävt att försäljningen skulle stoppas beslutade förlaget att istället tidigarelägga släppet – och boken har hittills visat sig vara en enorm försäljningssuccé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.